Børnefysioterapi i Slagelse

Husets fysioterapeut Gitte har taget kurser indenfor Dynamic Neuromuscular stabilization, DNS. DNS er et behandlingskoncept, som har den naturlige udvikling hos børnene i tankerne.

Fysioterapi for børn

Når et barn oplever motoriske forsinkelser, er der normalt en årsag, som kan identificeres og trænes. Formålet med at tilbyde fysioterapi til børn med motoriske forsinkelser er ikke at gøre alle børn ens og lige stærke. I stedet handler det i høj grad om at fremme barnets glæde ved bevægelse. For at opnå dette er det vigtigt, at barnet kan bruge sin krop frit og deltage i aktiviteter på lige fod med andre børn. For at nå dette mål anbefales enkle øvelser, der understøtter barnets motoriske udvikling og prioriterer bevægelsesglæden.

Motorisk udvikling

Når dit barn viser udfordringer med motorisk udvikling, kan specialiseret behandling hjælpe med at forbedre deres bevægelsesfærdigheder. Dette inkluderer at nå vigtige milepæle som kravling, rejse sig op og gå samt udføre komplekse bevægelser ved at styrke kropsstabilitet, muskelkontrol og koordination.

Kropsholdning og muskelbalance

Ved at anvende specialiseret behandling og evaluere muskulære ubalancer og svagheder, kan terapeuten hjælpe med at forbedre barnets kropsholdning og bevægelsesmønstre. Dette fremmer optimal bevægelse og støtter en sund udvikling.

Neurologiske lidelser

Specialiseret terapi kan spille en vigtig rolle i behandlingen af neurologiske lidelser og neurodevelopmental challenges hos børn. Gennem brug af specifikke teknikker og tilpasninger kan terapeuten bidrage til at forbedre neurologisk funktion, sensorisk integration og muskelkontrol hos børn med tilstande som cerebral parese, spastisk lammelse og andre neurologiske udfordringer.

En god start på livet med fri bevægelighed

Børnefysioterapi kan fremme børns motoriske og funktionelle udvikling

Vi er dedikerede til at støtte forældre i relevante motoriske og sansemotoriske aktiviteter, der kan udføres derhjemme. Behandlingen sker altid i nært samarbejde med barnets forældre og andre omsorgspersoner for at sikre omsorgsfuld opfølgning.

Fysioterapeuter i Slagelse

Kasper Schiøtt
Jensen
Gitte
Skjærbæk

Børnefysioterapi i Slagelse

Via forskellige test og undersøgelsesredskaber, findes frem til barnets evt. udfordring. Dette kunne være barnet ikke vil ligge på maven. Dette kan skyldes:

  • Nedsat styrke i ryggen.
  • Manglende evne til at stabilisere rygsøjlen.
  • Bækkenet ligger ikke neutralt og mange andre årsager.

Det enkelte barn vurderes, og der lægges i samråd med forældrene en plan for øvelser og træning. Selv små justeringer i barnets bevægemønster kan give store positive udslag. Forældrene har en stor rolle i den videre træning, da de er sammen med børnene indtil næste behandling.

Børns hjerner er endnu ikke fuldtudviklet, og derfor er det nemmere at ændre uhensigtmæssige bevægemønstre. Børns centralnervesystem er stadig umodent, og ved øvelser som stimulerer, kan centralnervesystemet omprogrammeres.

Behandling gør ikke ondt på barnet, men barnet kan selvfølgelig godt reagere, når man begynder at arbejde med øvelser som er mere krævende. Barnet undersøges grundigt, og hvis det kræver manuel behandling før at øvelserne kan igangsættes, så gøres dette. Vævet kan være forkortet, spændt og ufleksibelt, og der skal skabes frit bevægeligt væv.

Ønsker du en screening af dit barn? Eller oplever du afvigelser fra normalen? Så er børnefysioterapi en af vejene til målet. Kontakt klinikken for at booke en tid eller gør det online her på siden.

Sådan udfører vi børnefysioterapi

Hos Kiropraktorhuset tager vi altid udgangspunkt i børnenes ressourcer. Disse ressourcer bygger vi videre på, uanset om der er tale om børn med svære vanskeligheder eller lettere vanskeligheder.

Vi arbejder altid i øjenhøjde med børn, hvorfor vi altid sørger for at bruge ressourcer på sparring, vejledning sjove lege og træning, som er skræddersyet til at udfordre børnene i et passende tempo.

Hvis du er interesseret i at læse mere om børnefysioterapi kan du læse mere her.

Få svar fra fysioterapeut i Slagelse

Ofte stillede spørgsmål om børnefysioterapi

Hvis du ikke kan finde det svar du leder efter nedenfor, så er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os. Vi står altid klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål.

Børnefysioterapi er en specialiseret form for fysioterapi, der fokuserer på at vurdere og behandle børns motoriske udvikling og funktion.

Det kan være relevant at søge børnefysioterapi, hvis dit barn oplever motoriske forsinkelser, muskel- og bevægelsesproblemer eller har brug for genoptræning efter en skade eller operation.

En typisk session involverer en grundig vurdering af dit barns motoriske færdigheder, efterfulgt af målrettet behandling og øvelser, der er tilpasset dit barns specifikke behov.

Varigheden af en session kan variere, men typisk varer en session mellem 30 og 60 minutter, afhængigt af barnets behov og alder.

Målet med børnefysioterapi er at fremme barnets motoriske udvikling, forbedre funktionsevnen og øge deltagelse i dagliglivets aktiviteter.

Hyppigheden af behandling afhænger af dit barns specifikke behov og mål. Det kan variere fra ugentlige sessioner til mere sporadiske opfølgninger.

Du kan støtte dit barns behandling ved at deltage aktivt, følge terapeutens anbefalinger og træne de givne øvelser derhjemme. Kommunikation med terapeuten er også vigtig.

Ja, børnefysioterapi kan være til gavn for børn med neurologiske lidelser ved at forbedre motorisk kontrol, muskelstyrke og koordination.

Børnefysioterapi er normalt ikke smertefuld. Terapeuten vil tilpasse behandlingen, så den er behagelig og skånsom for dit barn.

Ja, børnefysioterapi kan spille en vigtig rolle i at identificere og korrigere tidlige motoriske problemer, hvilket kan bidrage til at forebygge fremtidige udfordringer og optimere barnets udvikling.

Få svar fra kiropraktor i slagelse

Kontakt os vedrørende spørgsmål om børnefysioterapi

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os, hvis du har spørgsmål om børnefysioterapi eller ønsker hjælp. Du får svar indenfor 24 timer på hverdage.

Kontaktformular
Navn
Navn
Fornavn
Efternavn
Persondatapolitik