Forsikringer

For patienter med sundhedsordninger eller forsikringer, kan vi give statusoplysninger telefonisk eller sende dem via post eller elektroniske systemer efter dit skriftlige samtykke. Vi sikrer beskyttelse af dine persondata i samarbejde med forsikringsselskaber og sundhedsordninger.

Sundhedsordninger og forsikringer

Da forsikringsselskaber, sundhedsordninger osv. arbejder selvstændigt på vegne af dig og din henvendelse til dem, er det selskabernes opgave at leve op til kravene om beskyttelse af persondata. Vi afleverer med dit samtykke information til dem, men det er selskaberne selv, der behandler dine data. Vi skal således ikke have en databehandleraftale med forsikringsselskaber og sundhedsordninger.

Nogle patienter har en sundhedsordning eller en forsikring, som i nogle tilfælde kræver en status fra os for evt. at kunne bevilge flere behandlinger. Oplysningerne kan gives telefonisk, direkte til dig selv eller sendes pr. post eller i et elektronisk system, som forsikringsselskaberne stiller til rådighed. Det vil kræve dit skriftlige samtykke, inden vi må sende dine journaldata til andre end sundhedspersonale. Dit samtykke er kun gældende for det igangværende behandlingsforløb og gælder i 12 måneder.