Kiropraktor i Slagelse
uden ventetid mod smerter i kroppen

Vi har kiropraktorer i Slagelse, som behandler babyer, børn, voksne og ældre mennesker. Vi samarbejder med de fleste sundhedsordninger og -forsikringer. Der ydes tilskud, hvis du er medlem af Danmark.

Kiropraktor behandlinger

Vores kiropraktorer i Slagelse kan hjælpe dig til et bedre liv ved bl.a. afhjælpning af lændesmerter, iskiassmerter, hovedpine, arm- og bensmerter, diskusprolaps, bækkenløsning, skader hos børn, kolik og meget andet.

Lændesmerter

Lændesmerter er smerter eller ubehag i den nederste del af ryggen. De kan opstå pludseligt eller gradvist, og smerterne kan variere fra ganske lette til meget stærke.

Hovedpine

Hovedpine har mange sammensatte årsager og er for mange forbundet med en væsentlig forringelse af livskvalitet. De tre hovedpinetyper, som responderer godt på kiropraktisk behandling, er spændingshovedpine, nakkehovedpine og migræne.

Børn og kolik

Børn og unge kan i princippet opleve de samme gener fra kroppens muskler og led, som voksne. Kiropraktorhuset har dygtige kiropraktorer, der har efteruddannet sig inden for behandling af børn og har stor erfaring med børn i alle aldre.

Et godt liv er et liv uden smerter eller med øvelser til at holde dem nede

Lyt til din krop - den fortæller altid sandheden

Kiropraktik er den form for behandling, hvor man bruger en teknik der er kendetegnet ved, at man med en lille og hurtig bevægelse, fremkalder et ”knæk”, genopretter normal biomekanik og led funktion. Vores behandlingsteknik og behandlingsforløb er tilpasset den enkelte patient. Ud over kiropraktor teknikken bruger vi chockbølge/trykbølge for at løsne muskler.

Kiropraktorer i Slagelse

Elisabeth
Arbirk
Marco
Seistrup
Frederikke
Stauersbøll
Louise Schade
Berg
Marc Bjerre
Fleury
Henrik Slott
Hansen

Kiropraktor i Slagelse

Behandlinger for ældre

Alle kan få ondt i nakke, ryg eller andre dele af kroppen – men selvom du er ældre skal du ikke finde dig i smerter, for der kan være god hjælp at hente! Der er ingen aldersgrænse for hjælp hos kiropraktoren. Alder i sig selv er ingen hindring for at få hjælp hos kiropraktoren. Når kiropraktoren har stillet diagnosen vil vejledning, øvelser og behandling tilpasses den enkelte.

Kiropraktor behandlinger i Slagelse for

Babyer og børn

Vi ser en del spædbørn, der i rygleje konsekvent vender hovedet til den ene side og vægrer sig ved at vende det til modsatte side. Ofte bliver baghovedet skævt af at vende hovedet mere til den ene side, og det skæve baghovedet kan være det første forældrene bemærker, og som får dem til at opsøge en kiropraktor. 

KIROPRAKTOR I SLAGELSE MED GODE RESULTATER​

Chokbehandling

Tryk- og Chokbølgerne stimulerer blodcirkulationen, og det er påvist, at de kan udløse nydannelse af blodkar. Bølgerne nedsætter smerteoplevelsen og medvirker til at bryde ”den onde cirkel” af smerte-spænding-smerte. Hæmmende og smertende forkalkninger nedbrydes. Endelig sprænges stive, degenererede celler, hvorved en ophelingsproces sættes i gang. Afhængig af skadesområde og -art suppleres behandlingen med aflastning, indlæg, genoptræning m.m.

Kiropraktor i Slagelse deler viden om

Rygsøjlen

Menneskets rygsøjle er en kompliceret konstruktion. Rygsøjlen går fra halebenet og op til kraniet, og den består af 24 knoglehvirvler: 7 halshvirvler, 12 brysthvirvler og 5 lændehvirvler. Ryghvirvlerne er mindst i nakken og størst i lænden, hvor de skal bære den tungeste vægt. Hvirvlerne hviler på korsbenet. Set bagfra er din rygsøjle stort set lige. Men set fra siden er den buet – med et svaj i nakken, en krumning over brystdelen, efterfulgt af et svaj i lænden. Opbygningen er medvirkende til, at rygsøjlen kan fjedre.

Få svar fra kiropraktor i Slagelse

Ofte stillede spørgsmål om kiropraktor behandlinger

Hvis du ikke kan finde det svar du leder efter nedenfor, så er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os. Vi står altid klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål.

Kiropraktik er et sundhedsfag og kiropraktorer har en 5-årig uddannelse på universitetet plus en 1-årig supplerende uddannelse fra en kiropraktorklinik.

Kiropraktorer er del af sundhedsvæsenet med autorisation fra Styrelsen for Patientsikkerhed og overenskomst med regionerne.

Kiropraktorer behandler mennesker med smerter og nedsat funktion i kroppens muskler og led, og er specielt uddannede til at finde ud af, hvad der galt (diagnosticere).

Kiropraktorer samarbejder med andre behandlere og læger, og der er bl.a. ansat fysioterapeuter og massører i mange kiropraktorklinikker.

Hvert år konsulterer ca. 400.000 danskere en kiropraktor i Danmark.

Nej, alle kan henvende sig direkte til en kiropraktor uden henvisning fra egen læge eller speciallæge, og alle kan få tilskud fra det offentlige til behandlingen.

Ved akut opståede smerter anbefales afkøling af det ramte område. Kulden er med til at dæmpe irritation og hævelse, og kan dermed begrænse skadens omfang og lindre smerterne.

Formålet med manipulationsbehandling er at øge bevægeligheden og funktionen, samt at mindske smerter. Ved manipulation fører kiropraktoren et led et lille stykke længere, end patienten er i stand til ved egen kraft (i en specifik retning). Bevægelse er generelt lille, hurtig og særdeles specifik. Herved opstår oftest et hørbart ”klik”. Klikket er i sig selv ufarligt, og ikke – som man førhen troede – et udtryk for at knoglerne ”skurrer” mod hinanden. Klikket skyldes, at der kortvarigt opstår et vakuum i ledhulen (mellem ledfladerne i ledkapsel) – hvorved der dannes små luftbobler.

For mange mennesker er den knæklyd der opstår ved manipulation ikke helt ukendt. Det er den samme lyd der kommer når man “knækker” fingre. Når et led manipuleres øges volumen på den omsluttende ledkapsel. I ledkapslen findes en ledvæske, som i en brøkdel af et sekund forvandles til en gas. Derved opstår en lille “eksplosion” som man kalder et “knæk”. Som regel gør det ikke ondt når man f.eks. “knækker” fingre, leddene får blot en følelse af lethed og bedre bevægelighed.
Nej. Kiropraktoren behandler KUN de led med manipulation, der er mindre bevægelige end normalt.
Ja. Der findes teknikker der er så blide, og at også patienter med osteoporose kan hjælpes.
At man har en slidt ryg, betyder ikke, at man ikke kan gå til kiropraktor. Man vil dog nogen gange reagere lidt anderledes på behandlingen, og der kan opstå ømhed efter behandlingen (det kan der også hos folk der ikke har slidgigt). Faktisk kan kiropraktorer hjælpe mange med slidgigt. For når man har slidgigt, får man ofte sekundære biomekaniske problemer, altså funktionsproblemer i led og muskler. Dette kan en kiropraktor hjælpe dig med.

Diskus
Mellem ryghvirvlerne sidder der bruskskiver (diskus), som fungerer som en slags støddæmper og gør ryggen bevægelig. Den normale bruskskive består af en blød, vandholdig kernemasse, der er omgivet af ringe af stærkt bindevæv.

Diskusprolaps
En diskusprolaps opstår, når de yderste lag i en bruskskive (diskus) sprækker, og ikke længere kan holde på den bløde kerne der sidder inde i brusken. 
Ca. 4% af den danske befolkning får en diskusprolaps med symptomer på nervetryk eller -irritation 1-2 gange i løbet af livet. Men i en del tilfælde vil en diskusprolaps slet ikke give smerter.

Diskusprolaps i lænden
Nerverne der går ud i benene, kan blive irriterede i lænden. Det hedder en nerverodspåvirkning, og denne kan bl.a. skyldes en diskusprolaps. En diskusprolaps opstår når den bløde gelemasse inde i bruskskiven (diskus) bryder igennem de hårdere bruskringe.

Ofte kan diagnosen stilles temmelig sikkert ud fra det du som patient fortæller, sammenholdt med den liniske undersøgelse. Undersøgelsen består fx i test af kraft, følesans og reflekser i benene, og det undersøges om bevægelse af ryggen og stræk af nerver til benet udløser dine smerter. Disse ”retningsspecifikke bevægelser” kan gøre diagnosen mere præcis, og i visse tilfælde er det også disse bevægelser som bruges til hjemmeøvelser.

En scanning er almindeligvis ikke nødvendig for at finde ud af om du har en diskusprolaps. Det er heller ikke nødvendigt du bliver scannet eller får taget røntgenbilleder for at vurdere hvilken behandling der er bedst for dig.

Kun hvis der er tvivl om diagnosen, du ikke har fået det bedre i løbet af 4-8 uger eller hvis smerterne er meget voldsomme, skal du måske scannes. Din kiropraktor kan henvise dig til MR-scanning hvis det bliver nødvendigt.

Hvis man har en diskusprolaps kan kiropraktoren give dig øvelser som er med til at afhjælpe problemet, løsne op for (manipulere) låste led og løsne spændte muskler. Kiropraktoren kan ligeledes give dig god information, omkring hvordan du skal forholde dig og hvad du skal være opmærksom på. 

Langt de fleste bliver ikke opereret. En diskusprolaps heler naturligt – lidt på samme måde som et sår heler. Derfor vil der gå noget tid inden smerterne forsvinder. Første del af behandlingen er rådgivning om hvad du kan gøre for at smerterne ikke skal være for voldsomme. Det kan være stillinger eller bevægelser der hjælper, og det kan være rådgivning om smertestillende medicin.

Kiropraktoren vurderer om øvelser eller manuel behandling af led og muskler i ryggen vil kunne hjælpe. Behandlingen kan gøre smerterne mindre og hjælpe dig til at kunne bevæge dig bedre mens vævet heler. Når den værste påvirkning af nerverne er ovre, har du måske brug for hjælp til at genoptræne din ryg.

Overordnet set er kiropraktoren uddannet til selvstændigt at undersøge, diagnosticere og behandle lidelser i bevægeapparatet, mens fysioterapeuten er uddannet til at behandle lidelser i bevægeapparatet ud fra en andens diagnose (som regel lægens). Kiropraktorens uddannelse har hovedvægt på diagnose og smertebehandling, mens fysioterapeutens uddannelse har hovedvægt på træning. Derudover er der forskelle i de behandlingsteknikker der bruges. Kiropraktoren bruger meget manipulationsbehandling og kombinerer dette med bløddelsarbejde og øvelser.

Ja, med let ændrede teknikker kan man sagtens behandle børn. (Se under spædbørn og børn.)

De fleste af os danskere har oplevet at have ondt i ryggen. Faktisk er det en af de mest almindelige former for smerter som vi danskere døjer med.

Et hold i ryggen kan bestå af flere ting, der forstærker og forværrer hinanden i en ond cirkel. Det kan være smerter fra muskler, led, ledbånd osv.

Hvis den onde cirkel fortsætter, kan man til sidst have så ondt at man kan have svært ved at bevæge sig, og nogle gange trækkes helt skævt som ”et bøjet søm”.

De fleste der får hold i ryggen, oplever en markant forbedring inden for de første uger, men det er ikke usædvanligt at have lette gener fra ryggen gennem nogle måneder.

Behandling af ”hold i ryggen”:
Der findes forskellige behandlinger for hold i ryggen, som går ud på at mindske smerterne og få ryggen til at bevæge sig normalt igen. Følgende kan indgå i et behandlingsforløb:

  • Rådgivning
    Om hvordan du skal forholde dig i din hverdag
    mens du har ondt.

  • Manipulationsbehandling
    Øger bevægeligheden af kroppens
    led med specifikke tryk. Det vil mindske smerterne og øge
    bevægeligheden i ryggen.

  • Bløddelsbehandling
    Forskellige stræk og/eller
    massageteknikker, der har til hensigt at løsne musklerne og få
    dem til at slappe af.

  • Isbehandling
    Dæmper hævelse og mindsker smerterne.

 

Vidste du, at 880.000 danskere lever med lænderygsmerter?
Der findes forskellige behandlinger for uspecifikke lændesmerter, som alle har til formål at mindske smerterne og hjælpe dig tilbage til din normale funktion hurtigst og bedst muligt. Behandlingsforløbet er individuelt fra person til person.

Hovedpine
Hovedpine er meget hyppig, faktisk så hyppig at mere end én ud af tre voksne danskere har søgt hjælp for at lindre eller komme af med hovedpine. Hovedpine kan være en sygdom i sig selv, men det kan også være et symptom på at der er noget andet galt.

Der findes forskellige hovedpine-typer og de karakteriseres bl.a. efter hvor smerten befinder sig. Man kan godt have flere hovedpinetyper samtidigt, således at de kan forstærke eller udløse hinanden indbyrdes. Derfor er det en god idé, at man bliver behandlet, så den ene hovedpine ikke afløser den anden i en uendelighed.

De hyppigste hovedpineformer er:

  • Spændigshovedpine
  • Nakke-udløst hovedpine
  • Migræne


Spændingshovedpine:
Hvis din hovedpine mærkes i begge sider af panden og til tider kombineret med nakkesmerter, kan der være tale om spændingshovedpine.

Spændingshovedpine er normalt ikke forbundet med kvalme og opkastninger – medmindre det har stået på i meget lang tid – hvor du så kan opleve en let kvalme.

Få svar fra kiropraktor i slagelse

Kontakt os vedrørende spørgsmål om kiropraktor behandlinger

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os, hvis du har spørgsmål om kiropraktor behandlinger eller ønsker hjælp. Du får svar indenfor 24 timer på hverdage.

Kontaktformular
Navn
Navn
Fornavn
Efternavn
Persondatapolitik