Hvor har du ondt? 2016-10-17T13:29:21+00:00

HAR DU SMERTER?

Smerter er et vigtigt signal om at der er et problem. Smerterne i ryggen stammer oftest fra led eller muskler. Mellem ryghvirvlerne findes den stødabsorberende bruskskive fortil og de to styrende bueled bagtil. Hvis bueleddets normale bevægelighed ændres, bliver det irriteret. Man siger, at leddet har en funktionsforstyrrelse. I hjernen opfattes dette som smerte, og derfor vil musklerne omkring leddet trække sig sammen for at holde det i ro. Til tider vil muskelsammentrækningen dog blive så voldsom at leddet bliver endnu mere irriteret, og man er kommet ind i en ond cirkel. Den kiropraktiske behandling søger at bryde denne onde cirkel.

Bruskskiven mellem ryghvirvlerne består inderst af en gele-agtig kerne omgivet af fastere lameller. Den yderste tredjedel af lamellerne indeholder nervefibre, så rygsmerter kan også stamme derfra. Hvis en del af bruskskiven buler ud, kan den trykke på forbipasserende nervebaner, hvilket kan give smerter i benene (iskias) eller ud i armene. Derudover kan psykisk belastning forårsage muskelspændinger og dermed smerte.

Du er altid velkommen til at ringe og få vejledning omkring hvilken type behandling der ville være god for dig. Til behandlingen kan vi få klarlagt, hvorfor smerten er der, og hvad vi kan gøre.

Børnbehandling
Gravidbehandling
Ældrebehandling