Børn 2016-10-17T10:22:19+00:00

BABY & BØRN

Som kiropraktor oplever vi ofte børn med nedsat eller forkert bevægelse i bevægeapparatet. Den forkerte bevægelse i bevægeapparatet vokser barnet desværre ikke fra, barnet kompenserer blot – og de er gode til det – og hopper vigtige milepæle over i sin udvikling. Vi er af den opfattelse, at langt de fleste af de problemer, vi døjer med i vores voksne liv, har været mange år undervejs. Det er vores erfaring, at jo hurtigere man tager fat på disse problemer, jo lettere er de at løse. Det er derfor helt naturligt, at vi starter med vores børn.

Græder spædbarnet flere timer i døgnet specielt om eftermiddagen og aftenen er der ofte tale om kolik. Andre signaler er at spædbarnet trækker benene op mod maven, retter sig helt ud, knytter hænderne og er uroligt. Tilstanden kaldes 3-måneders kolik da den hyppigt ses hos spædbørn de første 3 måneder efter fødslen. Årsagen til koliksymptomerne kan være funktionsforstyrrelser i rygsøjlens muskler eller led. Skånsom kiropraktisk behandling ved funktionsforstyrrelser i rygsøjlen er meget effektivt. Behandlingen klares med præcise og lette tryk på barnets rygsøjle.

Når barnet er 1-1 1/2 år kan det normalt gå selv. I denne periode falder barnet ofte når det går og dette giver normalt ikke skader. Hvis barnet slår hovedet eller falder fra stor højde er det vigtigt at holde øje med signaler fra barnet. Hold derfor øje med om barnet skifter opførsel, er mere stille end normalt eller græder mere, at barnet svært ved at sove eller er det uroligt. Det kan nemlig være et signal om at der er noget galt og i disse tilfælde vil det være en god idé at lade barnets led og muskler undersøge af en kiropraktor. Når barnet er i sit andet år begynder det at bevæge sig hurtigere og de kommer oftere til skade. Da deres lege i denne periode bliver vildere. Meget af tiden forgår legene udendørs hvor de kan udsættes for kraftigere fald. Hold derfor øje med om barnet klager over smertet i flere dage, gør det det bør det undersøges for at være sikker på at der ikke er tale om vokseværk.

KISS syndom er funktionsforstyrrelserne opnået ved en hård fødslen og kan medføre en forstyrrelse i den motoriske udvikling. Barnet når til de motoriske milepæle på et senere tidspunkt og mindre optimalt. Nogle hopper milepælene over og rumper sig af sted i stedet for at kravle. Nogle begynder at gå meget tidligt for at kompensere for ubehag som kan opstå, når de kravler med en fejlfunktion i nakken.

KIDD syndrom opstår som regel hos børn der ikke er blevet behandlet for KISS syndrom.

KIDD står for Kranie-nakkeleds Induceret Dyspraksi og Dysgnosi, hvor dyspraksi er nedsat evne til at udføre tillærte bevægelser (tendens til klodsethed) og dysgnosi er nedsat evne til at bearbejde sanseindtryk.